top of page

Vi måste få njuta för att orka

Jag har återigen tagit en välbehövlig paus från Barn har rätt-sociala medier över sommaren. Det har varit en speciell sommar för mig. Jag tror att det är första sommaren i mitt liv utan rastlöshet och ångest i kroppen. Tidigare har sommaren alltid varit förknippad med många jobbiga känslor för mig. Just på sommaren. Men inte i år. Jag har varit lugn, njutit och haft det bra. Kanske FÖR bra...


Ja, det visade sig, när jag loggade in på de sociala medier jag använder i Barn har rätt, att en del nog tycker att vissa inte ska få ha en bra sommar och njuta av livet och ledigheten så länge det finns människor som inte har det bra på sommaren. Jag har på flera konton som drivs av barnrättskämpar, kvinnorättskämpar, socialsekreterare och pedagoger (majoriteten kvinnor) vittnat om arga kommentarer på inlägg där personen har uttryckt att den har haft en bra sommar. Folk är alltså arga för att personer som i vanliga fall viger sina liv åt att hjälpa andra människor har njutit av sin ledighet. ”Skriv inte att du har haft det bra för du måste tänka på dem som inte har råd att göra något”, ”Tänk på barn som har sjuka föräldrar. Det gör jag och därför har jag inte kunnat njuta av sommaren” osv.


Vet ni en sak? Jag tänker på det här nästan hela tiden. Och det gör även andra personer som jobbar med människor. De tänker på det och de agerar från augusti till juni, år ut och år in. Där i mellan har de lite ledigt och försöker komma ner i varv och tänka på annat. Men ingen av dessa människor kommer stänga av helt och till exempel strunta i att agera när de ser att någon far illa, trots semester. Det kan vi vara säkra på.


Bara några grejer jag tänkt på i och med detta:


· Man bestämmer själv vad man vill publicera på sitt eget konto

· Det ena behöver inte utesluta det andra.

· Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt.

· Man kan vara olika saker.

· Man får uttrycka positiva känslor även fast det pågår jobbiga saker

· Man kan avfölja konton som man inte gillar att följa

· Man kan engageras av fler än en sak.

· Vi vill ha utvilade människorättskämpar som njuter av livet

· Man kan äta glass samtidigt som man kämpar för barns rättigheter

· Men man kan också känna att man inte orkar att engagera sig för ett tag, och logga ut.


Med de orden loggar jag in för den här terminen. Jag är laddad för en höst med hårt jobb för barns rättigheter och mänskliga rättigheter-studier. För jag har haft en otroligt bra sommar!


Just det! Planerar ni inför höstens fortbildning, utvecklingsdagar, konferenser eller bara känner för att klämma in en föreläsning eller workshop om barns rättigheter ändå? Läs gärna mer på min hemsida (länk finns i bio) om de föreläsningar jag erbjuder och/eller kontakta mig så syr vi ihop något som passar just er verksamhet.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page