top of page

Vi behövde kämpa för att få mänskliga rättigheter...

...och vi måste fortsätta kämpa för att bevara dem.


Det är en kamp som aldrig tar slut. Ibland ilar en känsla av hopplöshet genom min kropp. Men lika snabbt som den kommer, lämnar den.


Jag är glad att jag studerar mänskliga rättigheter och att jag träffar barnrättskämpar genom mina föreläsningar. Jag spenderar mycket tid med andra människorättskämpar och jag ser hur vi tillsammans skapar mänskliga rättigheter. För det är inte självklart att vi har det. Men varje möte med människor, som är motsatsen till mycket av det som pågår i Sverige och världen just nu, inger hopp. Vi är fler som kämpar för att förstärka och bevara mänskliga rättigheter än det motsatta. Låt det förbli så.

Vill er verksamhet lära er mer om mänskliga rättigheter med särskilt fokus på barns mänskliga rättigheter? Läs mer om föreläsningen (som med fördel bokas som workshop) Från konventionstext till handling.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page