Rasism, kvinnohat och dödshot igår!

Uppdaterat: 2 aug 2019

Idag på bussen kliver en berusad man på och skriker till en kvinna de absolut värsta rasistiska saker man kan uttrycka.

"N-jävel, äckliga jävla muslim, hora, jag ska döda er alla osv". Han säger också att han ska anmäla henne för att hon har bett honom hålla käften.

Ingen säger något.


Han sitter precis bakom mig och fortsätter skrika. Jag säger åt honom att vara tyst och att det han gör är olagligt och helt jävla fel. Den utsatta kvinnan säger "Tack".

Ingen annan säger något.


Han är tyst några sekunder och fortsätter sen skrika ännu grövre saker (som man knappt tror är möjligt). Då säger jag åt honom att hålla käften och gå av bussen.

Han svarar med att höja näven mot mig och hotar med att slå mig i ansiktet och tillslut säger han att han ska slå mig tills jag dör. Han säger att han inte har något problem med att slå kvinnor. Jag svarar ”slå mig då! Inget slag gör mer ont än det du precis har utsatt henne för”. Det är ju inte som att jag inte blivit slagen av en man förut. Tack pappa.