top of page

Rasism, kvinnohat och dödshot igår!

Uppdaterat: 2 aug. 2019

Idag på bussen kliver en berusad man på och skriker till en kvinna de absolut värsta rasistiska saker man kan uttrycka.

"N-jävel, äckliga jävla muslim, hora, jag ska döda er alla osv". Han säger också att han ska anmäla henne för att hon har bett honom hålla käften.

Ingen säger något.


Han sitter precis bakom mig och fortsätter skrika. Jag säger åt honom att vara tyst och att det han gör är olagligt och helt jävla fel. Den utsatta kvinnan säger "Tack".

Ingen annan säger något.


Han är tyst några sekunder och fortsätter sen skrika ännu grövre saker (som man knappt tror är möjligt). Då säger jag åt honom att hålla käften och gå av bussen.

Han svarar med att höja näven mot mig och hotar med att slå mig i ansiktet och tillslut säger han att han ska slå mig tills jag dör. Han säger att han inte har något problem med att slå kvinnor. Jag svarar ”slå mig då! Inget slag gör mer ont än det du precis har utsatt henne för”. Det är ju inte som att jag inte blivit slagen av en man förut. Tack pappa.

En kvinna går fram till busschauffören och säger åt honom att ringa polisen.

Då börjar kvinnor i bussen höja rösten. Alla kräver att han går av. De skriker att han ska hålla käften. De kommer fram och håller mig i handen. De börjar prata med den utsatta kvinnan. I den stunden bryter jag ihop och börjar gråta.


Mannen går motvilligt av efter att alla kvinnor på bussen skriker att han ska göra det. På en buss med ungefär lika många kvinnor som män är det EN man som skriker "håll käften!". Alla andra män är tysta. Skulle någon av dem ens ingripa om han blev fysisk? Jag vet inte. Men jag hade ett jävla gäng med kvinnor som höll mig i handen och skrek över hela bussen "Vi backar dig och vi backar den andra kvinnan!"


Flera kvinnor kom fram efter att mannen gått av och sa att de kunde vittna om jag eller den andra kvinnan ville anmäla.


Ingen man kom fram.


Jag går och sätter mig bredvid kvinnan. Jag låter henne prata. Det är såklart inte första gången hon har blivit utsatt. Jag försöker förstå vad hon precis varit med om och vad hon får utstå varje dag. Jag frågar om jag får krama henne. Det får jag. Hon ger mig en lång kram och en puss.


Innan jag går av säger jag ”Jag kommer alltid försöka backa dig och alla andra systrar!”

Tack som fan för alla kvinnor som idag och varje jävla dag står upp för varandra! Den här situationen kunde sluta ännu värre, men tack vare er så slutade den med kärlek till systerskapet. Jag älskar er för det!


 

Jag har nu polisanmält händelsen och hoppas (och tror) att de kan få tag på mannen i och med kameror på bussen och att jag stötte på honom igen på en specifik plats senare samma dag.72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page