top of page

När du är borta, mamma

Du är inte det du var med om. Du är min mamma.

Nu är du ljus och värme som jag kommer att känna genom livet.


Jag lovar att jag alltid ska fortsätta göra dig stolt genom att kämpa för barnen som går igenom det svåra som gjorde dig så illa och tillslut bröt ner dig. Jag kommer fortsätta att berätta vår historia och göra mitt yttersta för att barn inte ska växa upp som du och jag gjorde. Jag ska inte vara den delen av samhället som blundar eller inte agerar. Jag vet vad det gjorde med dig och det gjorde samma sak med mig. Tills någon kom och satte ner foten och tog med mig på en resa mot ett värdigt liv. Ingen gav dig den möjligheten. Men jag lovar att jag ska försöka ge den möjligheten för att en gång för oss sätta ner foten och inte låta historien upprepa sig.


Jag har ju det där livet nu, mamma. Jag har så mycket av det som jag drömde om när jag var liten. Ett jobb där jag får ägna mig åt allt jag tror på. Vänner som förstår mig, som jag litar på och som bidrar med otroligt mycket kärlek i mitt liv. En partner som jag kan räkna, som älskar mig och gör mitt liv enklare att leva. Ett hem där jag kan vila upp mig och känna mig trygg. En kropp som är stark och frisk. En självkänsla som bidrar till att jag förstår mitt eget värde och ber om hjälp när jag är svag.


Mamma, jag vet att du vill att jag ska ha allt det. Och ännu mer. Jag vet att du vill att mitt liv ska vara stort och värdefullt. Det är det nu.


Mamma, jag ska bryta vårt sociala arv och låta dina eventuella barnbarn växa upp utan oförutsägbarhet och kaos. Jag ska bryta det arvet som i vår släkt har gått i generationer. Det är slut nu. Jag lovar att jag ska försöka ge de barn jag möter det som vi inte fick under vår uppväxt. Jag ska ge dem förutsättningar till att bli människor som blir vuxna och mår bra. Jag ska också ge dem det fina som du gav mig. Kärlek, styrka, mod och trygghet som du försökte ge mig även när det var som svårast för dig.

Jag är säker på att det är det största jag kan ge dig. Nu när du har lämnat så kan du få vila. På riktigt. För jag tar hand om vårt arv, mig själv och dem du älskar. Jag kommer inte att slösa bort livet som du gav mig.


Jag älskar dig mamma, men jag älskar mig själv mer. Du lärde mig det.


105 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page