top of page

Barn har rätt. Punkt.

Idag fyller barnkonventionen år. 1 januari i år blev barnkonventionen svensk lag. Med lagen ville vi bland annat, eller kanske främst, att synen på barn skulle förändras.


Vi vill att barns rättigheter ska tas på lika stort allvar som vuxnas. På riktigt. Men så är det inte! Även om synen på barn långsamt, med lagen som hjälp, börjar förändras. Barnets bästa ska komma först men kommer alltför många gånger i andra hand. T.ex. när barnets rättigheter ställs mot förälderns rättigheter.

Vi har mycket kvar att göra för att barns rättigheter på riktigt ska få betyda lika mycket som vuxnas. Här är några frågor man som vuxen kan ställa sig med jämna mellanrum:

  • Hur ser jag/vi på barn?

  • Har barn lika stort inflytande i verksamheten som vuxna har?

  • Gör vi alltid det som är bäst för barnet?

  • Hur kommer vi fram till vad som är bäst för barnet?

Vill er verksamhet djupdyka i barns rättigheter och få konkreta verktyg på hur ni kan jobba med och säkerställa ert arbete? Läs om de olika föreläsningarna jag erbjuder här. Eller kontakta mig direkt på kontakt@jessikaarvik.se och berätta hur er verksamhet ser ut och vad ni har för behov så kommer vi fram till ett upplägg som passar just era behov.

Slutligen! Barn har rätt! Utgångspunkten ska aldrig vara något annat!


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page